ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές

Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και πρακτορεία ΟΠΑΠ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μετά από πολυήμερες έρευνες και αναζητήσεις, συνελήφθησαν προχθές (11-6-2014) το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, δύο αλλοδαποί, ένας 25χρονος υπήκοος Λιβάνου και ένας 30χρονος υπήκοος Συρίας, ενώ αναζητείται ένας 33χρονος υπήκοος Συρίας, συνεργός τους.

Πως λειτουργούσε η εγκληματική ομάδα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει από πενταετίας εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κινούμενοι κυρίως μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν παράθυρα ή πόρτες, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δεκατρείς διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και μία διάρρηξη-κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Πατήσια, τους Αμπελόκηπους, τη Μεταμόρφωση, το Παγκράτι και τα Εξάρχεια.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μία (1) φωτογραφική μηχανή,
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Σε βάρος του 30χρονου συλληφθέντα είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του για ληστεία κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων