ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε την καθαρίστρια

Κικίλιας: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε την καθαρίστρια

Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σχετική Απόφαση, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό, ο οποίος στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, διαπιστώθηκε ότι είναι ο υπαίτιος της χειροδικίας σε βάρος διαδηλωτή, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την 10-06-2014.

Έξαλλος με την συμπεριφορά του αστυνομικού που εξέθεσε την ΕΛΑΣ είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Κικίλιας από την πρώτη στιγμή που είδε το βίντεο με τον άνανδρο ξυλοδαρμό της καθαρίστριας από τον άνδρα των ΜΑΤ ζήτησε αμέσως να μάθει ποιός είναι και να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών».

Με εντολή του υπουργού ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να αποδοθούν οι ευθύνες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Βασίλης Κικίλιας αντιπροσωπεύει μια άλλη γινιά πολιτικών που ουδεμία σχέση έχουν με συμπεριφορές του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΦΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία

«Με χτυπούσε ο αστυνομικός-Γιατί να κάτσω να φάω ξύλο;»