ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΗΕΑ κατά αστυνομικών

ΕΣΗΕΑ κατά αστυνομικών

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τις αναίτιες επιθέσεις που δέχτηκαν φωτορεπόρτερ και απολυμένες καθαρίστριες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των πάνοπλων δυνάμεων καταστολής εναντίον συναδέλφων φωτορεπόρτερ και απολυμένων καθαριστριών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών».

Η βάρβαρη επίθεση των «οργάνων της τάξης» κατά των εργαζομένων συναδέλφων μας, οι οποίοι ασκούσαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, της ενημέρωσης των πολιτών και κατά των απολυμένων εργαζομένων καθαριστριών, οι οποίες διεκδικούσαν και διεκδικούν ειρηνικά το δικαίωμά τους στην εργασία, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη και εξέθεσε και πάλι διεθνώς τη χώρα.

Καλούμε τον νέο υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα κατά των υπαιτίων της άνανδρης επίθεσης και να αποδείξει έμπρακτα ότι τα δικαιώματα της ειρηνικής διαμαρτυρίας και της ενημέρωσης των πολιτών είναι ακόμη σεβαστά και αυτονόητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Τραυματίστηκε συνδικαλιστής της ΠΟΣΠΕΡΤ σε επεισόδιο στο Ραδιομέγαρo

Συνταξιούχοι μαϊμού: Πάνω από 60 εκατ. ευρώ «πήγαν» σε νεκρούς