ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2014: Ανοδικά θα κινηθούν στα περισσότερα πεδία

Βάσεις 2014: Ανοδικά θα κινηθούν στα περισσότερα πεδία

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι βάσεις 2014 θα κινηθούν ανοδικά, ειδικά στο 1ο, το 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, δεδομένου ότι τα θέματα στην πλειονότητα των εξεταζόμενων μαθημάτων ήταν πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, στο 1ο Πεδίο αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων μέχρι 200 μόρια. Στο 2ο και 4ο Πεδίο, λόγω των βατών θεμάτων σε Μαθηματικά και Φυσική αναμένεται σημαντική άνοδος των βάσεων.

Στο 3ο Πεδίο στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι Ιατρικές Σχολές (Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω από τα 19.000 μόρια) ενώ στις υπόλοιπες θα υπάρξει αύξηση περί τα 200 μόρια.

Στο 5ο Πεδίο δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις, αφού η καλύτερη επίδοση αντισταθμίζεται από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων.

Καλύτερη και ακριβέστερη εκτίμηση θα μπορεί να γίνει όταν το υπουργείο ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών και την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης.

Δεν πρόκειται, ωστόσο, να υπάρξει εκτόξευση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς η δυσκολία των θεμάτων στη Φυσική και την Ιστορία αναμένεται να περιορίσει την ανοδική τους πορεία.

Για να ολοκληρωθεί βέβαια το «παζλ» των Πανελλαδικών θα πρέπει να περιμένουμε τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, προκειμένου να αποτυπωθούν οι προτιμήσεις των υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν το Σάββατο 21 Ιουνίου, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014: Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι

Άνοδο των βάσεων θα φέρουν τα βατά θέματα των εξετάσεων

Πανελλαδικές 2014: Οι απαντήσεις σε Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης

Υπολογισμός μορίων: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι