ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο εφοπλιστής και οι άλλοι 4 Έλληνες για το κύκλωμα ηρωίνης

Στον ανακριτή ο εφοπλιστής και οι άλλοι 4 Έλληνες για το κύκλωμα ηρωίνης

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν σήμερα, Τρίτη, τα έξι από τα 11 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για την πρωτοφανής υπόθεση μεγάλου κυκλώματος ηρωίνης στη χώρα μας.

Οι υπόλοιποι πέντε αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ την Κυριακή παραδόθηκε στις Αρχές ένας Αλβανός.

Οι συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα ο 15χρονος γιος του 40χρονου εφοπλιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έφηβος φέρεται να είχε στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο σε έναν από τους συλληφθέντες για την υπόθεση.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έχει λάβει ο 12ος ύποπτος για την υπόθεση, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι η τεράστια δράση της σπείρας, η οποία είχε απλώσει τα πλοκάμια της στην Ευρώπη αποκαλύφθηκε μετά από έφοδο του Λιμενικού σε αποθήκες σε Αττική, Κορωπί και σε σπίτι στη Φιλοθέη, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 1.133,420 κιλά ηρωίνης, με αξία άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ.