ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αντιδράσεις για τις εκ των υστέρων εξετάσεις

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αντιδράσεις για τις εκ των υστέρων εξετάσεις

Για «προχειρότητα και επιπολαιότητα» κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξης των Δημοτικών Αστυνομικών καλεί εκ νέου τους επιτυχόντες να υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές-υγειονομικές εξετάσεις.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο έγγραφό της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε εξαρχής θέσει τις συγκεκριμένες εξετάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, κάτι που δεν είχε κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε ως κριτήρια το απολυτήριο ή πτυχίο τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικία όχι μεγαλύτερη των 50 ετών και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 για τους άνδρες και 1,60 για τις γυναίκες.

Η εκ των υστέρων υποβολή στις συγκεκριμένες εξετάσεις, σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημαίνει ότι «όσοι αποτύχουν δεν δύνανται να καταλάβουν θέση επόμενη στην προτίμησή τους, όπως συνέβη με την ΕΛΑΣ, καθώς όχι μόνο η διαδικασία είναι στο τελικό στάδιο, αλλά το υπουργείο έχει προχωρήσει ήδη στον διορισμό των επιτυχόντων».

Και συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Δεν διστάσατε να εκδώσετε ΦΕΚ μετάταξης με βάση προσωρινούς πίνακες, αγνοώντας την κείμενη νομοθεσία και εφαρμόζετε αποφάσεις «προσωρινής τοποθέτησης» του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που εκδόθηκαν παρανόμως. Επιπλέον, τώρα, δημιουργείτε νέα προσκόμματα στη διαδικασία, εφευρίσκοντας προϋποθέσεις, που δεν μεριμνήσατε να θεσπίσετε όταν έπρεπε, καταρρίπτοντας στην πράξη τον τίτλο που φέρετε ως Υπουργός, καθώς η περιφρόνηση των Νόμων δεν συνάδει με την έννοια της «Δικαιοσύνης».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κοινοποιεί το έγγραφο στον πρωθυπουργό και τον καλεί να παρέμβει.

Διαβάστε επίσης:

Πού επανατοποθετούνται οι 600 «διαθέσιμοι» διοικητικοί

Ξεκινά ο επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου