ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στη θέση του ο Τσολιάς στην Άρτα

Ξανά στη θέση του ο Τσολιάς στην Άρτα

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η επανατοποθέτηση του «Τσολιά», στην δυτική είσοδο της πόλης, έπειτα από την πτώση του, που προκάλεσαν άγνωστοι την Κυριακή 22 Ιουνίου.

Αφού πραγματοποιήθηκαν όλα οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών και την συντήρησή του από το Δήμο Αρταίων, προχώρησαν στην επανατοποθέτησή του, στην αρχική του θέση.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αρταίων, κ. Κέφης Δημήτριος, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που υπέστη το άγαλμα του Τσολιά, από τη βίαιη πτώση του, που προκάλεσαν «άγνωστοι», τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Ιουνίου.

Από την πρώτη στιγμή, μετά την βανδαλιστική ενέργεια και πτώση του αγάλματος, από το Δήμο έγιναν, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ταχύτατα, όπως οφείλαμε και είχαμε δεσμευτεί προς τους δημότες μας, για την επανατοποθέτηση του αγάλματος.

Μέσα σε οκτώ ημέρες, έγινε η συντήρηση και αποκατάσταση του αγάλματος και από χθες το μεσημέρι, ο «Εύζωνας» βρίσκεται στη θέση που στεκόταν εδώ και 46 χρόνια.

Τέλος, σε συνεργασία με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, εντός των ημερών, θα προχωρήσουμε σε ενίσχυση του φωτισμού του συγκεκριμένου σημείου.
Ευχή προσωπική, αλλά και όλων μας, είναι να μην έχουμε ποτέ ξανά στο μέλλον, τέτοιες πράξεις στον τόπο μας.»

Πηγή: pamepreveza.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιάννενα: Εικόνες απαξίωσης στη λίμνη Παμβώτιδα

Πάτρα: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 23χρονου ποδοσφαιριστή