Αφιέρωμα: Στα θερινά τα σινεμά...

Newsbomb

"Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μες τα θερινά τα σινεμά, νύχτες που περνούν, που δεν θα ξαναρθούν, μ' αγιόκλημα και γιασεμιά".... Οι στίχοι του τραγουδιού του Λουκιανού Κηλεαδόνη, μας ταξιδεύουν...

Καλοκαιρινές μυρωδιές, κάτω από το φεγγάρι, αγκαλιά με το αγαπημένο σου πρόσωπο .

Αυτή η εικόνα έρχεται στο μυαλό , όταν μιλάμε για θερινά σινεμά. Χθες έγραψαν ιστορία...Σήμερα αρκετά από αυτά, ενώ είχαν κλείσει, άνοιξαν και πάλι!

Στα θερινά τα σινεμά...έχεις την αίσθηση πως είσαι διακοπές αν και βρίσκεσαι στα τείχη της πόλης. Η χαλαρή ατμόσφαιρα, η ελευθερία κινήσεων, το τραπεζάκι δίπλα με τις μπίρες ή το κρασί, σε ξεκουράζει και σε ευχαριστεί.

Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν αρκετά θερινά σινεμά, με αυτό του Θησείου, να έχει γίνει διάσημο διεθνώς, αφού για αυτό έχουν γράψει πολλά ξένα έντυπα. Ας δούμε ποιά σινεμά μπορούμε να επιλέξουμε για την βραδινή μας ψυχαγωγία στην καρδιά της πόλης.

Δεξαμενή Πλ.Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 210-3602363-210-3623942

Κάτω από τις πλαγιές του Λυκαβηττού, το σινεμαδάκι της Δεξαμενής είναι πραγματικά μία καλή επιλογή. Μετά μπορείτε να απολαύστε ένα ουζάκι στο καφενεδάκι της πλατείας.

Cine Paris Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071

Είναι μία από τις διάσημες ταράτσες της πόλης. Ξεχωρίζει για το κινηματογραφικές της αφίσες, που σου θυμίζουν παλιές αγαπημένες ταινίες.

Στο Σινέ Παρί θα δείτε την ταινία παρέα με τουρίστες αλλά και με θέα την Ακρόπολη.

Σινέ Θησείο Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864

Ψηφίστηκε από έγκριτο ξένο περιοδικό ως η καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα του κόσμου. Βρίσκεται στο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

Σινέ Ψυρρή Σαρρή 40-44, τηλ.: 210 3247234

Άφθονες θέσεις, όλες τους κοντά σε πρασινάδα και γιασεμί και ένα μεγάλο μπαρ για να μην αφήσει παραπονεμένο κανέναν...

Σινέ Ζέφυρος Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462677

Η παλιά μπομπίνα, τα σινεφίλ περιοδικά στην είσοδο, το ψιλό χαλίκι, το αγιόκλημα και οι παιχνιδιάρικες… γάτες της γειτονιάς είναι «σήματα κατατεθέντα» της θερινής αίθουσας.

Σημασία έχει πως όπου κι αν βρεθείτε, η επίσκεψη σε ένα θερινό σινεμά θα σας κάνει να νιώσετε πως έχετε αποδράσει από τα τείχη της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Από σήμερα στους κινηματογράφους: οι νέες ταινίες (video)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved