ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια για γιάφκες και συνεργούς του Μαζιώτη

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια για γιάφκες και συνεργούς του Μαζιώτη

Επιχείρηση από νωρίς το πρωί εκτελεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη χτες έπειτα από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών βρίσκονται συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής όπως ο Κολωνός, τα Πατήσια, η Κυψέλη, το Χαλάνδρι, ο Μαραθώνα και το Γραμματικό. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Με την ταυτότητα αυτή φέρεται ότι είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε και εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι, γκαράζ ή άλλο χώρο-γιάφκα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, ενώ ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας του Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, λόγω του ότι γνώριζαν από καιρό ότι ο Μαζιώτης χρησιμποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

Εξάλλου, τόσο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ χτες, όσο και ο υπουργός κ. Κικίλιας, σε δηλώσεις του σήμερα, επιβεβαίωσαν οτι ο Μαζιώτης δεν εντοπίστηκε τυχαία, αλλα στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και τουλάχιστον 20 μέρες η Αντιτρομοκρατική είχε στοιχεία για κινήσεις του Μαζιώτη στην Αθήνα και ειδικότερα γνώριζαν ότι μετακινούνταν με το Μετρό ή τον ηλεκτρικό, γι' αυτό και είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς και άλλα σημεία για τον εντοπισμό του.

Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήταν η σύλληψη του Μαζιώτη, από μία κοπέλα, η οποία τον παρακολούθησε μαζί με έναν ακόμα αστυνομικό από την Ομόνοια έως το Μοναστηράκι και τελικά ενημέρωσαν και εστάλησαν ενισχύσεις απο την ομάδα ΔΙΑΣ.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα.

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη Μαζιώτη: «Καθαρό» το όπλο του τρομοκράτη

Αυτή είναι η 25χρονη αστυνομικός που έγινε η «σκιά» του Μαζιώτη

Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που τραυμάτισε ο Μαζιώτης

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τουρίστας ο τραυματίας στη συμπλοκή (pic)

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης (video + photos)

Η στιγμή της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη (pic)