ΕΛΛΑΔΑ

Η Μάγκυ έγινε «μάρτυρας» - Οργή για τη δολοφονία της σκυλίτσας στην Εύβοια

Η Μάγκυ έγινε «μάρτυρας» - Οργή για τη δολοφονία της σκυλίτσας στην Εύβοια

Ασυνείδητοι που έχουν κακοποιήσει, βασανίσει και θανατώσει αδέσποτα - και όχι μόνο - ζώα, έχουν υπάρξει πολλοί. Ο ασυνείδητος των Νέων Στύρων είχε την... ατυχία να είναι αυτός που «ξύπνησε» τα ένστικτα των φιλόζωων.

Άνθρωποι που ζουν ή παραθερίζουν στην περιοχή, καθώς επίσης και αρκετός κόσμος από άλλες πόλεις, ακόμα και από την Αθήνα, διαδήλωσαν χθες, Κυριακή, έξω από την ψησταριά του «δολοφόνου της Μάγκυ», ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει άφαντος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Η μόλις 3 μηνών Μάγκυ, είχε τελικά πολύ περισσότερους φίλους από ότι γνώριζε.

Η πανέμορφη σκυλίτσα «τσίμπησε» το δόλωμα-κόκκαλο που της έριξε ο «ψησταριά ο Κώστας» για να την προσελκύσει και στη συνέχεια να τη χτυπήσει με μανία στο κεφάλι με μια καρέκλα και εγκατέλειψε πολύ σύντομα την καθημερινή μάχη της επιβίωσης στους δρόμους. Μάχη που δίνουν όλο και περισσότερα ζωντανά, επειδή κάποιος άλλος «ψησταριά ο Κώστας» τα αγόρασε για τα παιδιά του και τα βαρέθηκε, δεν έχει χρήματα για να τα μεγαλώσει, δεν έχει διάθεση για να ξοδέψει χρόνο γι αυτά.

Άθελά της, όμως, έγινε αιτία να ξεσηκωθεί αρκετός κόσμος. Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες στα Νέα Στύρακαι κρατώντας πανό και πλακάτ, διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και των ομοίων του που κατά καιρούς μας εκπλήσσουν δυσάρεστα αποδεικνύοντας με τον εμφατικότερο τρόπο πόσο κακόβουλο και μικρόψυχο ζώο μπορεί να γίνει ο άνθρωπος.

Με φόντο την κλειστή ταβέρνα, καθότι ο ταβερνιάρης δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει ούτε τις πράξεις του, ούτε την οργή του κόσμου, άνδρες, γυναίκες και κυρίως μικρά παιδιά τίμησαν τη μνήμη της Μάγκυ και έστειλαν μήνυμα κατά της επιείκειας με την οποία αντιμετωπίζονται από το νόμο δράστες που βασανίζουν και θανατώνουν ζώη.

Οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στο πεζοδρόμιο και τον προαύλιο χώρο του μαγαζιού.

Τα μηνύματα στο Facebook μέσω του οποίου κοινοποιείται η είδηση, είναι εκατοντάδες και αφήνουν ένα ίχνος ελπίδας:

Ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με συνείδηση, αποφασισμένοι να αντιδράσουν ακόμα πιο μαζικά, ώστε η Μάγκυ να βρει ειρήνη και να μην πάει χαμένη η άδικη απώλειά της. Σύμφωνα, άλλωστε, με το μήνυμα ενός πανό που "σήκωσαν" οι διαδηλωτές «ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος, όχι μόνο εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά και εξαιτίας αυτών που βλέπουν και δεν κάνουν τίποτα. Κινητοποιήσου»...

Διαβάστε επίσης:

Στύρα: Ξεχείλισε η οργή για τον ταβερνιάρη που σκότωσε αδέσποτο σκυλάκι! (pics)