Βαλτώνει η μετατροπή της Οικίας Σικελιανού σε μουσείο

Newsbomb

Τα σχέδια για την μετατροπή της οικίας Σικελιανού στην Λευκάδα σε μουσείο φαίνεται ότι έχουν ναυαγήσει. Το «Αρχοντικό της Ποίησης» στη Λευκάδα, όπως ονομάζεται το σπίτι, ρημάζει, αφημένο στη μοίρα του.

Το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή είναι σήμερα ερείπιο, με σκουριασμένα λουκέτα και μισάνοιχτες πόρτες, ετοιμόρροπους τοίχους και ξεχαρβαλωμένα παραθυρόφυλλα. Ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι το στολίδι της Λευκάδας, αφέθηκε στην τύχη του, να ρημάζει στον χρόνο.

Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκεται σήμερα το κηποθέατρο Σικελιανού ακριβώς δίπλα στο σπίτι του ποιητή που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με εμφανή τα σημάδια αδιαφορίας των ιθυνόντων.

Το σπίτι εξαγοράστηκε το 2008 από την Εθνική Τράπεζα και μαζί με τον δήμο Λευκάδας είχαν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την μετατροπή της οικίας σε μουσείο, το οποίο όμως δεν έγινε.

Ο δήμος της Λευκάδας βρίσκεται σε άμεση αντιπαράθεση με την Εθνική Τράπεζα, με τον δήμαρχο Κώστα Αραβανή να κάνει λόγο για κοροϊδία, σχετικά με τα λεφτά που επρόκειτο να αποδοθούν στο πρότζεκτ ανάπλασης του κτιρίου. Σύμφωνα, με την Καθημερινή, η Εθνική Τράπεζα από την πλευρά της αναφέρει ότι τα χρήματα, ύψους 1.000.000 ευρώ είναι διαθέσιμα.

«Νησί μου•
άλλη θροφή από τη θροφή μου
δε θα βρω
απ' την ψυχή μου άλλη ψυχή,
άλλο κορμί από το κορμί μου».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση για την ανακαίνιση του κτιρίου, που μπορεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες στο νησί της Λευκάδας, όπως και ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων από την γειτονική Ιταλία και γύρω χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης προς Ελλάδα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved