ΕΛΛΑΔΑ

Συνθήματα κατά της ΧΑ στην τελετή ορκωμοσίας στην περιφέρεια Κρήτης

Συνθήματα κατά της ΧΑ στην τελετή ορκωμοσίας στην περιφέρεια Κρήτης

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου έγινε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και του επανεκλεγέντα περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Πριν την τελετή της ορκωμοσίας έξω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου έγινε διαμαρτυρία της «Ανυπόταχτης Κρήτης», η οποία εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, που βρισκόταν στο χώρο μαζί με τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο που στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή, Γιώργο Σπυρόπουλο, πυροδότησε αντιδράσεις, με συνθήματα εναντίον τους και εναντίον της Χρυσής Αυγής, τόσο κατά την είσοδο τους όσο και κατά την έξοδο τους από τον ναό.

Κατά την τελετή της ορκωμοσίας, ο περιφερειάρχης Κρήτης έστειλε μήνυμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, φορείς και πολίτες, στη διεκδίκηση πόρων.

«Ο συγκρητισμός και η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης θα έχουν συνέχεια την πενταετία 2014- 2019, στο πλαίσιο υλοποίησης και του νέου ΠΕΠ 2014- 2020, με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων, των πολιτών, τη στήριξη της Εκκλησίας» τόνισε ο περιφερειάρχης, στην τελετή που έγινε παρουσία βουλευτών, δημάρχων του νησιού, εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, φορέων, στρατιωτικών αρχών και πλήθους πολιτών.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίος, ενώ συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του περιφερειάρχη Κρήτης και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Σταύρος Αρναουτάκης, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, αναπτυξιακές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές, προκλήσεις που πρέπει να τις αντιμετωπίσει η νέα Περιφερειακή Αρχή με συστηματικότητα και χωρίς χρονοτριβή.

«Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή στηριζόμενοι στις εμπειρίες της προηγούμενης περιόδου. Συνεχίζουμε μια συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη της Κρήτης, υπηρετώντας τον συγκρητισμό και σε αυτή την πορεία όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν θέση, γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ορκωμοσία Κασιδιάρη

Κασιδιάρης: Θέλαμε να βάλουμε τους κλέφτες φυλακή και μας έβαλαν αυτοί (vid)

Επεισόδιο με Παναγιώταρο στην ορκωμοσία του Δήμου Αθηναίων (vid)