ΕΛΛΑΔΑ

Ληστής του Διστόμου συμμετείχε σε δολοφονία αστυνομικού!

Ληστής του Διστόμου συμμετείχε σε δολοφονία αστυνομικού!

Για ποιες υποθέσεις «μίλησε» το DNA που βρέθηκε στο φουσκωτό

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν καλά ότι οι τρεις καταζητούμενοι ληστές του Διστόμου, ο Γιώργος Πετρακάκος, ο Σπύρος Δραβίλας και ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι σκληροί κακοποιοί και άκρως επικίνδυνοι.

Άλλωστε στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ μέχρι τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη τον περασμένο Ιούλιο, έκαναν μαζί του ληστείες σε τράπεζες κυρίως στην περιφέρεια. Το DNA όμως που εντοπίστηκε στο φουσκωτό που εγκατέλειψαν στο Ξυλόκαστρο "μίλησε" και τους εμπλέκει σε ληστεία μετά φόνου το 2008 και μάλιστα το θύμα ήταν αστυνομικός !

Συγκεκριμένα DNA που βρέθηκε στο κλεμμένο φουσκωτό που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έγινε στις 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής. Στη ληστεία μάλιστα αυτή μετά από συμπλοκή του με τους δράστες, δολοφονήθηκε ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες τότε είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ. Επίσης ταυτίζεται με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έγινε στις 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Από την έρευνα των διαπιστώθηκε ακόμη ότι κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από: ένοπλη ληστεία, που έγινε την 05-07-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ και ένοπλη ληστεία, που διέπραξαν την 29-05-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

Στα εγκληματολογικά εργαστρήρια της αστυνομίας προέκυψε ακόμη ότι βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο φουσκωτό, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν αποτυπώματα του Σπύρου Δραβίλα. Επίσης βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε: διαμέρισμα στην οδό Μιχαήλ Βόδα στα Πατήσια, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική, αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου, ενώ ταυτοποιήθηκε και αποτύπωμα του στο διαμέρισμα - κρησφύγετο της Μιχαήλ Βόδα.

Πιστόλι «δείχνει» τη διασύνδεση των ληστών του Διστόμου με τον Παλαιοκώστα

Οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες αλλά και στοιχεία ότι οι τρεις καταζητούμενοι ληστές του Διστόμου είχαν επαφές εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ληστεία που διέπραξαν στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 5/7/2006 αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο 74.110 ευρώ αλλά και το πιστόλι του διευθυντή του υποκαταστήματος. Δύο χρόνια αργότερα, το πιστόλι αυτό εντόπισαν οι αστυνομικοί στο κρησφύγετο που κρατούσαν οι απαγωγείς τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Την απαγωγή είχε σχεδιάσει και εκτελέσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας και η ομάδα του.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων