ΕΛΛΑΔΑ

Μπουρίνια και χαλάζι το Σαββατοκύριακο

Μπουρίνια και χαλάζι το Σαββατοκύριακο

Άστατος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές

Φθινοπωρινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις ορεινές περιοχές και από το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και το Μυρτώο Πέλαγος τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι όποιες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι ισχυρές. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: αρχικά ασθενείς βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια οπού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Άστατος ο καιρός: Δείτε που θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες