ΕΛΛΑΔΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ

Παναττική στάση εργασίας από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο από τις 9.30 το πρωί, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου 47-49 στην Αθήνα στο οποίο συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται σήμερα, η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις οποίες διαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Μιλώντας στην κάμερα του newsbomb.gr, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ τόνισε: «Βρισκόμαστε εδώ λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει η ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου κατά του νόμου και των υπουργικών αποφάσεων της αξιολόγησης κατά των διαδικασιών που θέλει να εφαρμόσει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και η κυβέρνηση για να οδηγήσει σε διαθεσιμότητα και απόλυση δεκάδες χιλιάδες νέους υπαλλήλους τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Το συμβούλιο της επικρατείας οφείλει να δεχτεί την γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής η οποία λέει ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός».

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Μητσάρας»

Εύβοια: Δεν φαντάζεστε τι είδε όταν άνοιξε το καπό – «Σαρώνουν» οι εικόνες