ΕΛΛΑΔΑ

Μειωμένο τιμολόγιο φυσικού αερίου θεσπίζει το ΥΠΕΚΑ

Μειωμένο τιμολόγιο φυσικού αερίου θεσπίζει το ΥΠΕΚΑ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά στη θέσπιση μειωμένου τιμολογίου φυσικού αερίου για τους φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης απηύθυνε σχετική επιστολή προς τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας οι οποίες εκτιμούν ότι στο τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς (44 στην Αττική, 79 στη Θεσσαλονίκη και 58 στη Θεσσαλία) με συνολική ετήσια κατανάλωση 15.092 MWh.

Το συνολικό κόστος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ανέρχεται από 88.400 ευρώ, με έκπτωση 10%, έως 618.800 ευρώ, αν δοθεί έκπτωση 70% στις τιμές του οικιακού τιμολογίου φυσικού αερίου που ισχύουν σήμερα (52 ευρώ ανά MWh, άνευ φόρων).

Οι φορείς που απολαμβάνουν μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι:

  • Εκκλησιαστικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης.
  • Πιστοποιημένοι φορείς του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και
  • Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης των Δήμων (κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, συσσίτια).

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, καθώς και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι πρωταρχική μας επιδίωξη, στις συνθήκες της κρίσης που βιώνουμε σήμερα» και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη θέσπιση του τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης από τις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας. Από το μέτρο θα ωφεληθούν κοινωνικές δομές και φορείς, επιστρέφοντας στο πολλαπλάσιο το όφελος αυτό στις τοπικές κοινωνίες και τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:

Κως: Νέα διάσταση στην υπόθεση με τον 65χρονο κατάσκοπο

Σύλληψη 32χρονου που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Σύλληψη 26 λαθρομεταναστών σε Ρόδο, Σύμη και Κάλυμνο

Κρήτη: Σύλληψη αλλοδαπού με δύο κιλά λαθραίο καπνό

Στα ΑΕΙ εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις των μετεγγραφών