ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για παράνομα παιχνίδια

Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για παράνομα παιχνίδια

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι έγιναν σε ίντερνετ καφέ στις περιοχές της Σταυρούπολης και της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν οχτώ άτομα, υπεύθυνοι των καταστημάτων και θαμώνες, που έπαιζαν τυχερά παιχνίδια.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι, 34χρονος υπεύθυνος του καταστήματος, είχε θέσει σε λειτουργία πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους διενεργούνταν παράνομα παιχνίδια από ισάριθμους θαμώνες.

Στην περιοχή της Ανάληψης, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησαν έλεγχο σε καφετέρια-ίντερνετ, ιδιοκτησίας 41χρονου Έλληνα που αναζητείται, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος υπεύθυνος του καταστήματος, είχε θέσει σε λειτουργία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, στον οποίο διενεργούνταν παράνομα παιχνίδια από αλλοδαπό θαμώνα.

Επίσης, σε βάρος του υπευθύνου εκκρεμούν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για παραβάσεις αγορανομικού κώδικα και Νόμου περί παιγνίων.

Επισημαίνεται ότι, τόσο οι χώροι των καταστημάτων όσο και οι Η/Υ, δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το Νόμο ειδική σήμανση.

Το προαναφερόμενο προσωπικό των καταστημάτων καθώς και οι θαμώνες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: «Μαϊμού» λογιστές εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την 28η Οκτωβρίου

Κόπηκαν οι κάβοι από πλοίο λόγω των ισχυρών ανέμων στο Λαύριο