ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας

Πολυτεχνείο: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας

«Φρούριο» θα θυμίζει για μία ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, την ΕΚΑΜ, τις ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Τροχαίας έχουν επιστρατευτεί για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερώνει συνεχώς το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί, Σάββατο (15/11/2014), ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση σε δημόσια κτήρια, υπουργεία, πρεσβείες και σε τράπεζες στην Αθήνα, που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

Δρόμοι θα κλείσουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Με ανακοίνωση της Τροχαίας παρακαλούνται οι οδηγοί, από το Σάββατο 15/11/2014 έως και τη Δευτέρα 17/11/2014, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αλλαγές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ). Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σε νεότερη ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ.

Σχετικές ειδήσεις