ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα:29 παιδιά χωρίς γονείς ανάμεσα στους μετανάστες

Ιεράπετρα:29 παιδιά χωρίς γονείς ανάμεσα στους μετανάστες

Χωρίς τους γονείς τους είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο «Baris», που βρέθηκε να πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης, 29 παιδιά, τα οποία παραμένουν «ασυνόδευτα» στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Στο πλοίο, το οποίο ρυμουλκήθηκε έξω από την Ιεράπετρα, επέβαιναν 591 μετανάστες, οι οποίοι σε πρώτη φάση είχαν μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Τα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μπήκαν στο πλοίο με συγγενείς και γνωστούς. Όπως φαίνεται, την επιμέλειά τους θα αναλάβει η Εισαγγελία, η οποία σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία θα μεριμνήσει για την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους.

Τα περισσότερα παιδιά είναι από τη Συρία ενώ υπάρχουν ανάμεσά τους και βρέφη από το Ιράν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη.

Μεγάλος αριθμός από τους παράτυπους μετανάστες έχει ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα προωθηθεί σε κέντρα Κράτησης Μεταναστών.

Ωστόσο, αρκετοί ακόμη παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο, όπου συνεχίζεται ο έλεγχος στοιχείων.

Διώξεις στο πλήρωμα

Την ίδια στιγμή, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκήσει η Εισαγγελέας στα επτά μέλη του πληρώματος του πλοίου «Baris», συριακής καταγωγής ηλικίας από 30 έως 55 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, καθένας από τους 600 μετανάστες είχε καταβάλει από 3.000 έως 6.500 ευρώ, με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Σχετικές ειδήσεις