ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νησί της Χίου (Pics)

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το νησί της Χίου (Pics)

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττει τις τελευταίες ώρες ολόκληρο το νησί της Χίου.

Δύσκολες είναι οι κυκλοφοριακές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της βόρειας Χίου. Ο επαρχιακός δρόμος Χίου – Βολισσού έχει καθαρισθεί από τα χιόνια, στο τμήμα από το Ρημόκαστρο έως τη διασταύρωση του Πιτυούς, ωστόσο στην περιοχή βρέχει και σε ορισμένα σημεία η ορατότητα είναι περιορισμένη, αναφέρει το astraparis.gr.

Οι μεγαλύτεροι όγκοι χιονιού στο οδόστρωμα είχαν πέσει λίγο πριν τη διασταύρωση προς Αυγώνυμα, στο 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού, ενώ καθαρισμοί των δρόμων από τα χιόνια έγιναν και σε Κηπουριές και Σπαρτούντα.

Το εκχιονιστικό μηχάνημα εξακολουθεί να δουλεύει ασταμάτητα στην περιοχή των Αγιασμάτων, όπου από την υπερχείλιση του ποταμού κινδυνεύει να παρασυρθεί ένα σπίτι. Σύμφωνα με τον χειριστή του εκχιονιστικού, ο κίνδυνος έχει αποσοβηθεί, ωστόσο οι εργασίες μέσα στο ποτάμι συνεχίζονται.

Στη διαδρομή μετά το Φλώρι και έως τον κόμβο του Πιτυούς δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ωστόσο καθώς νυχτώνει οι συνθήκες δεν αποκλείεται να επιδεινωθούν ή και να σχηματισθεί παγετός, όπως έχει συμβεί σε αρκετά σημεία εκτός δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο όσοι κινηθούν προς την συγκεκριμένη περιοχή να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές και να φέρουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το σπάνιο για τη Χίο φαινόμενο του χιονιού εκμεταλλεύθηκαν αρκετοί τολμηροί συμπολίτες μας, οι οποίοι ανέβηκαν κυρίως στην περιοχή του 18ου και απόλαυσαν – μικροί αι μεγάλοι – τον χιονοπόλεμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου επεμβαίνει για καθαρισμούς των δρόμων από πεσμένα δέντρα στις περιοχές Ελίντας, Αυγωνύμων και Βέσσας.

Σχετικές ειδήσεις