ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: «Αγνοούμενος και ΟΧΙ θανών ο Δούλης»

Νόρμαν Ατλάντικ: «Αγνοούμενος και ΟΧΙ θανών ο Δούλης»

Ανατροπή δεδομένων για την οικογένεια του Γεώργιου Δούλη, του ανθρώπου που θεωρείτο μέχρι σήμερα να έχει χάσει τη ζωή του στην τραγωδία του «Norman Atlantic».

Το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών αλλά αγνοούμενος και ότι συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο ΔΟΥΛΗΣ Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.»

Αξιζει να σημειωθεί ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2014 ο γιος του Γ. Δούλη είχε δηλώσει ότι η σορός που κλήθηκε να αναγνωρίσει δεν ήταν ο πατέρας του.

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου για το Πρίντεζι

Στις 6.15 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου «Norman Atlantic» κατεύθυνση το Πρίντεζι.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο, έχει δεθεί από χθες (31/12/2014) από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας και πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Πρίντεζι.

Συνεζίχεται η διασταύρωση των στοιχείων - Κομφούζιο με τις λίστες

Η διασταύρωση των στοιχείων για τους επιβάινοντες του μοιραίου πλοίου συνεχίζονται, καθώς οι πληροφορίες για πολλούς παραμένουν ακόμη συγκεχυμένες.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic», ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Όπως είπε, «όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί». Και συνέχισε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

Όσον αφορά το «Norman Atlantic», είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα».

Σχετικές ειδήσεις