ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: Στην Ιταλία οι συγγενείς των αγνοουμένων

Νόρμαν Ατλάντικ: Στην Ιταλία οι συγγενείς των αγνοουμένων

Τον δρόμο για την Ιταλία αναμένεται να πάρουν σήμερα (2-1-15) οι συγγενείς των δέκα επιβατών του Νόρμαν Ατλάντικ οι οποίοι είναι δηλωμένοι ως αγνοούμενοι.

Στην Ιταλία αναμένεται να μεταβούν αεροπορικώς, προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για το τι συμβαίνει με τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο μεταξύ οι Ιταλικές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει δύο νεκρούς και έχουν δέκα Έλληνες στη λίστα αγνοουμένων. Χθες, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Εξάλλου ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.

Τέλος, να σημειωθεί πως το Νόρμαν Ατλάντικ έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Μπρίντεζι, αφού η Ιταλική τηλεόραση εδώ και ώρα παίζει πλάνα του πλοίου την ώρα που προσεγγίζει τις Ιταλικές ακτές.

Σχετικές ειδήσεις