ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Αναγνωρίστηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός

Norman Atlantic: Αναγνωρίστηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός

Ταυτοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (Παρασκευή 2/1) και τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic, σύμφωνα με ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές.

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη.

Οι άλλοι δύο νεκροί είναι ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος ενώ θρίλερ επικρατεί με την τύχη του Γιώργου Δούλη καθώς πλέον συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Η απάντηση του Λιμενικού στις κατηγορίες των Ιταλών

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο «NormanAtlantic», μέχρι και τη στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον πλοίαρχο του πλοίου.

Παράλληλα, κοινοποιήθηκε η αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, με το οποίο προωθήθηκαν έγκαιρα προς την Ιταλική πλευρά (MRCC/ROME) οι καταστάσεις επιβατών και πληρώματος, όπως αυτές παρελήφθησαν από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο της εταιρείας (DesignatedPersonAshore/DPA) το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διαδικασίες ασφαλούς διαχείρισης των λειτουργιών του πλοίου.

Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν εγγραφές σε Υπηρεσιακά Ημερολόγια Συμβάντων, ανταλλαγή επίσημης αλληλογραφίας (έγγραφα - σήματα) καθώς επίσης και επίσημα καταγεγραμμένες συνομιλίες οι οποίες δύναται να απομαγνητοφωνηθούν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Σχετικές ειδήσεις