Το υπ. Εργασίας καταδικάζει την κακοποίηση της οικιακής βοηθού στην Ιστιαία

Newsroom Newsroom

Το υπ. Εργασίας καταδικάζει την κακοποίηση της οικιακής βοηθού στην Ιστιαία

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την υπόθεση βασανισμού μιας οικιακής βοηθού σε σπίτι στην Ιστιαία στην οποία εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη για το περιστατικό.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για «σοκ και δέος» που προκάλεσε το «πρωτοφανούς βιαιότητας περιστατικό» και δεσμεύεται, πως «θα είναι εξαιρετικά αυστηρό στην προστασία των εργαζομένων από κάθε αυθαιρεσία, πολύ περισσότερο όταν η αυθαιρεσία αυτή προσλαμβάνει τις αποτρόπαιες διαστάσεις βασανισμού».

«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πιστεύει ότι αυτό το σοκ πρέπει να το επεξεργαστούμε όλοι, και ως κοινωνία και ως πολιτεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών που αποτελούν συγχρόνως και χώρους εργασίας για μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων, κατά κανόνα μεταναστών. H ευθύνη του υπουργείου και των ελεγκτικών μηχανισμών του είναι να εγγυάται την ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους πολίτες και φυσικά τους οικιακούς βοηθούς οι οποίοι πολύ συχνά παραμένουν οι "αόρατοι εργαζόμενοι" της διπλανής πόρτας. Θα προσφέρουμε το κατάλληλο πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας στους κατ' οίκον εργαζόμενους. Στις μετανάστριες και μετανάστες που πολλές φορές υποκαθιστούν το ανάπηρο κοινωνικό κράτος, παρέχοντας φροντίδα στους ηλικιωμένους γονείς και στα παιδιά μας, πρέπει ταυτοχρόνως να καλλιεργήσουμε μία κουλτούρα αλληλεγγύης. Το υπουργείο Εργασίας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξιχνιαστούν όλα αυτά τα φαινόμενα, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, διαμονής και εργασία για τους οικιακούς βοηθούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved