ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Ξυδάκη με τοπικούς φορείς για το γεφύρι της Πλάκας

Συνάντηση Ξυδάκη με τοπικούς φορείς για το γεφύρι της Πλάκας

Η αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το ιστορικό μνημείο του γεφυριού της Πλάκας και ο συντονισμός των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσής του, ήταν το αντικείμενο της σημερινής (3/2/2015) συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, με τους τοπικούς φορείς της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Περικλής Βασιλάκης, ο προεδρεύοντας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Σωτήρης Κολιούσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, Χρήστος Λαναράς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Πολιτισμού θα αναλάβει, με την αρωγή των τοπικών φορέων και του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού σε τοπικό επίπεδο, να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του μνημείου.

Παράλληλα, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο ειδικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το υπουργείο Πολιτισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για επιτόπια καταγραφή και αυτοψία. Σημειώνεται, ότι από την πρώτη στιγμή η αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού ήταν άμεση καθώς κλιμάκιο τεχνικών της οικείας εφορίας αρχαιοτήτων βρέθηκε στο σημείο.

«Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα εμβληματικό μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικό δείγμα του ηπειρωτικού και νεοελληνικού πολιτισμού» τόνισε ο κ. Ξυδάκης, σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης. Επισήμανε, δε, ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί πλήρως στην προτέρα μορφή».

Σχετικές ειδήσεις