ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης (photos)

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης (photos)

Νέα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν την Δευτέρα (16/2/2015) σε πολλές πόλεις της Ελλάδας προς συμπαράσταση στην ελληνική κυβέρνηση.

Τα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαπραγματευόταν τις θέσεις της χώρας στην κρίσιμη σύσκεψη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Με κεντρικό σύνθημα: «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα», για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα.

Στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες, σημαίες χωρών της Ε.Ε. και πανό, ωστόσο ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν μικρότερος από αυτόν που συγκεντρώθηκε την Κυριακή (15/2).

suntagma

Παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.

Το κάλεσμα για τα συλλαλητήρια έγινε για ακόμη μία φορά μέσω των social media.

«Σήμερα Δευτέρα 16/2 στις 17:00 θα είμαστε και πάλι στις κεντρικές πλατείες της χώρας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.

Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού», αναφέρονταν στο κάλεσμα που αναρήτθηκε στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (15/2/2015) πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ζήτησαν «ανάσα αξιοπρέπειας» κατακλύζοντας τις πλατείες των πόλεών τους Διαδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε πόλεις ανά την υφήλιο.

Σχετικές ειδήσεις