ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλτάς: «Ο Β. Γιακουμάκης ο πρώτος νεκρός του bullying»

Μπαλτάς: «Ο Β. Γιακουμάκης ο πρώτος νεκρός του bullying»

«Ο Β. Γιακουμάκης είναι το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα με θάνατο του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Α. Μπαλτάς στην εκπομπή Live U του Star, μετά από την τραγική κατάληξη της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη.

Ο κ. Μπαλτάς επεσήμανε πάντως ότι υπάρχουν κι άλλα τέτοια περιστατικά, τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά και πρόσθεσε ότι το υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο."Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο με όλα τα πρόσφορα μέσα", είπε

Εξήγγειλε μάλιστα διαλέξεις, σεμινάρια και πρωτοβουλίες των παιδιών για τον σχολικό εκφοβισμό και τόνισε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να μπουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε όλα τα σχολεία, αν και όπως είπε δεν υπάρχουν τα κονδύλια για κάτι τέτοιο.

Αύριο (16/3/2015) ο κ.Μπαλτάς θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους του σκοπός της οποίας είναι η διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς αλλά και των καθηγητών και των γονιών στις ιδέες που στρέφονται κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Την Παρασκευή (20/3), και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στις 21 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας κατά την οποία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τον υπουργό και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις.