ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα με... άρωμα χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα

Πάσχα με... άρωμα χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα

Τσουχτερό το κρύο τη Μεγάλη Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία είδε να πέφτουν και νιφάδες χιονιού.

Μπορεί να μην το «έστρωσε» αλλά το χιόνι έκανε μια επίσκεψη από τις πόλεις της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Καστοριάς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Στη Φλώρινα μάλιστα καταγράφηκε και η χαμηλότερη θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να φτάνει μόλις μέχρι τον έναν βαθμό Κελσίου ενώ σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη το θερμόμετρο έδειχνε 2 και στην Καστοριά 3 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι στις πρωτεύουσες των νομών της Δυτικής Μακεδονίας η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους 5 με 6 βαθμούς.

Ανάλογες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός είναι ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία ενώ νεφώσεις με μονοψήφιες τιμές θερμοκρασίας καταγράφονται στις περισσότερες περιοχές της Θράκης.

Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα

Εν τω μεταξύ, χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Πισοδερίου στη Φλώρινα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε και στη Βασιλίτσα Γρεβενών, χωρίς να σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το αγαπημένο τους σπορ με το σούβλισμα του αρνιού καθώς τα χιονοδρομικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά τις περισσότερες μέρες του Πάσχα.

Σχετικές ειδήσεις