ΕΛΛΑΔΑ

Aβραμόπουλος: Φέρνει στην Ελλάδα 460 εκατ. ευρώ για τη μετανάστευση

Aβραμόπουλος: Φέρνει στην Ελλάδα 460 εκατ. ευρώ για τη μετανάστευση

"Συμφωνήσαμε με τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική μακράς πνοής για την μετανάστευση", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις που έκαναν οι δύο άνδρες μετά τη συνάντησή τους, νωρίτερα.

Την ίδια ώρα από το περιβάλλον του Έλληνα Επιτρόπου Μετανάστευσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου έγινε γνωστό ότι η Ευρώπη σκοπεύει να διαθέσει 9,2 δισ. για τη μετανάστευση, το άσυλο, τα εξωτερικά σύνορα, την εσωτερική ασφάλεια και τις εσωτερικές υποθέσεις, για την περίοδο 2014-2020.

Οπως επεσήμαναν στην Ελλάδα σχεδιάζεται να διατεθεί το ποσό των 460,7 εκατ. ευρώ, το τρίτο υψηλότερο σε χώρες της ΕΕ, με την Ιταλία και την Ισπανία να λαμβάνουν τα περισσότερα κονδύλια.

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα θα λάβει για μετανάστευση, άσυλο και ένταξη 259,2 εκατ. ευρώ, για το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας Συνόρων 166,8 εκατ. ευρώ, για τον εξοπλισμό της FRONTEX 14 εκατ. ευρώ, 1 πλοίο ακτοπλοΐας, και ένα μηχάνημα φωτοανίχνευσης, και για την Εσωτερική Ασφάλεια 20,5 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις