ΕΛΛΑΔΑ

Πανούσης: Η αστυνομία μόνη δεν θα λύσει το πρόβλημα με τα επεισόδια

Πανούσης: Η αστυνομία μόνη δεν θα λύσει το πρόβλημα με τα επεισόδια

Γιατί δεν περιφρουρούνται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με ευθύνη των πρυτανικών αρχών, διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος απάντησε στις αιτιάσεις ότι η Αστυνομία δεν επενέβη στα επεισόδια που έγιναν χθες (Τρίτη 7 Απριλίου) στα Εξάρχεια.

«Τι θα λυνόταν από μια επιχείρηση στα Εξάρχεια; Σαράντα χρόνια καίγονται» σχολίασε ο κ. Πανούσης, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο κ. Πανούσης απάντησε ότι η Αστυνομία παρενέβη στα επεισόδια και έγιννα και συλλήψεις, αλλά συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία δε μπορεί να λύσει μόνη της τα θέματα με τις καταλήψεις και τα επεισόδια.

«Όταν σε μια μεσαίου μεγέθους κατάληψη δεν πάρεις ήπια μέτρα, θα διογκωθεί και θα πάρεις πιο σκληρά μέτρα, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε: «Μπαίνουμε σε μια διελκυστίνδα για κάθε τι που δεν αρέσει στον κόσμο να γίνεται μια κατάληψη» πρόσθεσε.

Είπε μάλιστα ότι δεν υπάρχει όριο από την πλευρά των αντιεξουσιαστών. «Σεβασμός δεν υπάρχει; Αύριο τι θα κάνουν, θα κόψουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη;» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις