ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τις μετεγγραφές φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση για τις μετεγγραφές φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των μετεγγραφών πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, περίπου εκατό άτομα το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης.

Μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητές της Αρχιτεκτονικής των οποίων τις μετεγγραφές στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ακύρωσε με απόφασή του το ΣτΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά.

Ο υπουργός δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κτήριο ωστόσο σε επικοινωνία που είχαν εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων μαζί του, έλαβαν τη διαβεβαίωση, όπως ανέφεραν, ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις μετεγγραφές των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής.

Μάλιστα ο κ. Μπαλτάς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προσφυγές από άλλες σχολές στο ΣτΕ, προκειμένου να ακυρωθούν οι μετεγγραφές.

Από την πλευρά τους οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των μετεγγραφών.

Σχετικές ειδήσεις