ΕΛΛΑΔΑ

Καθυστερήσεις στον επανέλεγχο αδειών στις Σκουριές καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Καθυστερήσεις στον επανέλεγχο αδειών στις Σκουριές καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση εξέδωσαν τέσσερα σωματεία εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην οποία ζητούν εξηγήσεις για την καθυστέρηση του επανελέγχου νομιμότητας αδειών λειτουργίας της «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, οι εργαζόμενοι είχαν αποστείλει εξώδικο προς την εταιρεία, ζητώντας να δώσει τις απαιτούμενες διευκρινήσεις στο ΥΠΑΠΕΝ, για τυχόν παραλείψεις και παρατυπίες της, ως υπεύθυνες για την κωλυσιεργία του επανελέγχου των ανακληθέντων αδειών, επικαλούμενοι σχετική συζήτηση που είχαν στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΠΕΝ Γ. Τσιρώνη.

Η εταιρεία στην απάντησή της υποστήριξε ότι δεν έλαβε κανένα σημείωμα για παραλείψεις και διευκρινήσεις και ότι αντιθέτως η ίδια προστρέχει να καλύψει ενημερωτικά «κενά» και παρέθεσε και έγγραφα αλληλογραφίας με το υπουργείο.

«Απαιτούμε να μάθουμε τώρα γιατί δεν ελέγχονται οι άδειες: Τι εκκρεμεί, τι λείπει και από ποιόν. Δεν θα ανεχτούμε να μείνουμε άνεργοι λόγω μη …συνεννόησης», τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ενημερωθούν «άμεσα και υπεύθυνα» από τον υπουργό, «ως προς την απάντηση της εταιρίας και τη σχετική αλληλογραφία που έφερε στο φως», προειδοποιώντας ότι εάν δεν τους δοθεί απάντηση θα αναγκαστούν να κοινοποιήσουν «εξώδικο διαμαρτυρία προς το ίδιο το υπουργείο».

Σχετικές ειδήσεις