ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζεφύρι: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που διέπραττε κλοπές - Εξιχνιάστηκαν 67 υποθέσεις

Ζεφύρι: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που διέπραττε κλοπές - Εξιχνιάστηκαν 67 υποθέσεις

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου το πρωί της Πέμπτης (23/4/2015).

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, του Τ.Α. Ζεφυρίου, της ΕΚΑΜ, της Ο.Π.Κ.Ε., και του Τ.Ε.Ε.Μ..

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 9 Ρομά, ηλικίας μεταξύ 21 και 55 ετών, όλοι μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία οκτώ επιπλέον συνεργών τους οι οποίοι και αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλοι δύο Ρομά για οπλοκατοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες -ένοπλες και μη-, κλοπές και απάτες σε βάρος εμπόρων και άλλων ιδιωτών στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Αχαρνών. Η σπείρα για ήταν εφοδιασμένη με κατάλληλο εξοπλισμό (πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV , πιστόλια, καπέλα τύπου τζόκεϊ, κουκούλες full face κλπ.)

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της είτε εντόπιζαν μέσω ιστοσελίδων αγγελίες για πώληση εμπορευμάτων και αντικειμένων, είτε εμφανίζονταν οι ίδιοι ως έμποροι ή πωλητές εμπορευμάτων, τα οποία διέθεταν προς πώληση σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Στη συνέχεια , ένα μέλος της σπείρας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιδιώτες και συμφωνούσαν για την αγοραπωλησία. Ακολούθως, συμφωνούσαν η συνάντηση και η συναλλαγή να πραγματοποιηθεί σε κάποιο σημείο στις περιοχές Αχαρνών και Ζεφυρίου, δίνοντας εσκεμμένα λανθασμένη διεύθυνση, ώστε να παραπλανήσουν τα θύματά τους και να τα καθοδηγήσουν στο τελικό σημείο συνάντησης πλησίον του καταυλισμού ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, για να έχουν το χρονικό περιθώριο να οργανώσουν τον τρόπο δράσης τους και να τους παγιδεύσουν.

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, σχετικά με τη διαδρομή, την τοποθεσία και σαφείς οδηγίες και εντολές για τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσουν για την αφαίρεση των εμπορευμάτων ή των χρημάτων, μέλη της σπείρας συνόδευαν με δικό τους όχημα ή επιβιβαζόμενοι στο όχημά του εκάστοτε θύματος και τους καθοδηγούσαν στο τελικό σημείο συνάντησης. Εκεί τους περίμεναν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τα οποία με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή όπλων αφαιρούσαν εμπορεύματα, χρηματικά ποσά και μερικές φορές τα ίδια τα οχήματα και διέφευγαν όλοι μαζί στον καταυλισμό.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 67 περιπτώσεις εκ των οποίων:

  • Δεκαεννέα ληστείες
  • Σαράντα μία απάτες
  • Επτά κλοπές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 5.842 ευρώ, ένα περίστροφο, μία καραμπίνα, φυσίγγια, στιλέτα, ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ένα τετράτροχο μηχανάκι, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και πλήθος κλεμμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Σχετικές ειδήσεις