ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Με δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε στα Χανιά η Εργατική Πρωτομαγιά

Χανιά: Με δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε στα Χανιά η Εργατική Πρωτομαγιά

Με κύριο αίτημα να μπει τέλος στις πολιτικές των μνημονίων τιμήθηκε και στα Χανιά η Εργατική Πρωτομαγιά. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και η αντίστοιχη του ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866.

Στη συγκέντρωση της Αγοράς παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολλάκης και Βάγια Βαγιωνάκη, που με δηλώσεις τους εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας.

«Ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στις πολιτικές του μνημονίου. Αυτή την εντολή η κυβέρνηση θα την τιμήσει» δήλωσε η κ. Βαγιωνάκη.

«Με συμπαραστάτη τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση, έχοντας χαράξει κόκκινες γραμμές, θα προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές» τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Πόλλάκης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, αναφερόμενος στο μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι, τόνισε: «Ζητάμε να σταματήσει ο ευτελισμός της πατρίδας και η απαξίωση του λαού και των εργαζομένων και αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε άμεσα τα βάρβαρα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών, να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, να ζήσουμε μία ζωή με αξιοπρέπεια».

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης, επισήμανε ότι «η Πρωτομαγιά είναι μία μέρα τιμής και μνήμης όλων των εργατικών αγώνων για την κατάκτηση εργατικών δικαιωμάτων, και ταυτόχρονα είναι μία ημέρα απεργίας που αποτελεί το εφαλτήριο για νέους αγώνες και διεκδικήσεις».

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και μέλος της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, Φώτης Ρηγανάκος, τόνισε ότι «με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 1ης Μάη στέλνουμε μήνυμα για την αγωνιστική ετοιμότητα και την απόφαση να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας», ενώ το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Ξηράκης, επισήμανε ότι «η σημερινή ημέρα αποτελεί την αρχή των αγώνων που έρχονται».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη εκδήλωση στο μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι, όπου εκπρόσωποι φορέων και συνδικάτων κατέθεσαν στέφανα, ενώ το ΠΑΜΕ οργάνωσε λαϊκό γλέντι στην περιοχή του πάρκου των Αγίων Αποστόλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σχετικές ειδήσεις