ΕΛΛΑΔΑ

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Πάτρα

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις και πορείες στην Πάτρα

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ, τιμήθηκε στην Πάτρα η Εργατική Πρωτομαγιά.

Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και συμμετείχαν το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί, γιατροί, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, τοπικές οργανώσεις κομμάτων κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και την εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του.

Ακόμη, ζήτησαν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ όπως τόνισαν «με ενότητα και αγώνα διεκδικούμε και αντιδρούμε για τα δίκαια αιτήματά μας και τη διασφάλισή τους».

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργάνωσε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές κ. ά.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, «δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας και την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας». «Οι εργαζόμενοι» όπως πρόσθεσαν, «δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Επίσης, στην ίδια συγκέντρωση μετείχε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι «καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει από την αντίσταση και τους διαρκείς αγώνες των πολιτών».

Στο Αγρίνιο, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, ενώ το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Παναγοπούλου.

Στον Πύργο της Ηλείας, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ενώ από την πλευρά του το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε στις 9.30 το πρωί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας και ακολούθησε στις 11.30 συγκέντρωση στον Πύργο.

Συγκεντρώσεις και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά έγιναν σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως στο Μεσολόγγι, στο Αίγιο κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις