ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή του δημάρχου Λέσβου στους εκπροσώπους εταιριών κρουαζιέρας

Επιστολή του δημάρχου Λέσβου στους εκπροσώπους εταιριών κρουαζιέρας

Επιστολή στους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας που έχουν προγραμματίσει προσεγγίσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης, επέστειλε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Αφορμή για την επιστολή του δημάρχου στάθηκε η πρόσφατη ματαίωση προγραμματισμένης επίσκεψης κρουαζιερόπλοιου. Στην επιστολή του ο κ. Γαληνός διαβεβαιώνει, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ακύρωσης προγραμματισμένων επισκέψεών τους στη Λέσβο.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή και μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με την είσοδο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Λέσβου.

Παρόλα αυτά, με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ακύρωση της προσέγγισης του πλοίου στις 21 Ιουνίου 2015. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι παρ' όλες τις προσπάθειές μας, υπήρξαν δυο μικρής έκτασης μεμονωμένα γεγονότα τα οποία αποκλιμακώθηκαν άμεσα.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί μια λανθασμένη εντύπωση από τα ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσιεύουν άρθρα και φωτογραφίες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αντικατοπτρίζουν την συνολική εικόνα, αλλά συγκεκριμένα γεγονότα.

Αυτή η λάθος εντύπωση του πανικού, της ανασφάλειας και της έλλειψης τάξης, μπορεί να εξυπηρετεί τις πωλήσεις των εφημερίδων και των blog, όμως έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αρνητικά τον τουρισμό του νησιού μας», αναφέρει ο κ. Γαληνός.

Η επιστολή καταλήγει με τη διαβεβαίωση του δημάρχου του νησιού ότι «αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί η τάξη και είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους πελάτες σας και τους επισκέπτες μας οποιαδήποτε στιγμή» και ότι «δεν υφίσταται κανένας λόγος να ακυρώσετε τις προγραμματισμένες επισκέψεις σας στη Λέσβο».