ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Διαμαρτυρία λιμενικών για το στεγαστικό πρόβλημα του Σώματος

Χανιά: Διαμαρτυρία λιμενικών για το στεγαστικό πρόβλημα του Σώματος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (24/6) λιμενικοί και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων που πραγματοποίησαν ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου στη Σούδα.

Με τη διαμαρτυρία τους οι λιμενικοί ζήτησαν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Σώματος στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι λιμενικοί είχαν αναρτήσει και δύο πανό με αίτημα να βρεθεί κατάλληλος χώρος προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, ο χώρος των 150 τετραγωνικών μέτρων που σήμερα στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο καθώς και ο χώρος που στεγάζεται η υπηρεσία στο παλιό λιμάνι της πόλης δεν καλύπτουν ούτε τις υπηρεσιακές αλλά ούτε και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι στο λιμεναρχείο και οι συνδικαλιστές ζητούν να παραχωρηθεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας ο πρώτος όροφος του κτιρίου όπου λειτουργεί το Τελωνείο και βρίσκεται δίπλα στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Σε ψήφισμά τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προοπτική ενοικίασης άλλου χώρου ο οποίος προτείνεται και όπως επισημαίνουν, δεν εξυπηρετεί τις υπηρεσιακές ανάγκες της υπηρεσίας ενώ για την ενοικίαση και διαμόρφωσή του χρειάζεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Όπως τονίζει ο γενικός γραμματέςα της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Σπύρος Πασσάκος, «μοναδικό μέλημά μας είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του προσωπικού και της υπηρεσίας και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Θέλουμε ένα Κεντρικό Λιμεναρχείο αντάξιο της Κρήτης, αντάξιο των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητάμε από την πολιτεία να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη και του κράτους και να βρει την αρμόζουσα λύση», επεσήμανε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, Νίκος Παναγόπουλος.

Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν στον Κεντρικό Λιμενάρχη ψήφισμα ζητώντας του να το διαβιβάσει στις κεντρικές υπηρεσίες ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων αν δεν δοθεί λύση στο αίτημά τους.