ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Μνημόνιο: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Την ώρα που ξεκινούσε η Ολομέλεια στη Βουλή ομάδες αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων - Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 40 προσαγωγές

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αποκλιμακώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και τα ΜΑΤ.

Νωρίτερα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ ενάντια σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Τα ΜΑΤ απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε 40 προσαγωγές.

syntagma

Λόγω των επεισοδίων όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έκλεισαν για αρκετή ώρα.

Έκαψαν αυτοκίνητα και έσπασαν τζαμαρίες οι αντιεξουσιαστές

Στις φλόγες τυλίχθηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού, που βρισκόταν μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος.

Εκτός από το βαν οι ομάδες αντιεξουσιαστών έκαψαν και ένα αυτοκίνητο στο Σύνταγμα, ενώ έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ.

image 15 07 15 09 41 1

Παλλαϊκό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας έξω από τη Βουλή.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών που οδηγεί σε νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

image 15 07 15 07 40 1

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ΠΟΕ ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 8 το βράδυ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων ακτιβιστών στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Πορεία του ΠΑΜΕ

Πορεία με κεντρικό σύνθημα "Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο - με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού, άλλος δρόμος δεν υπάρχει" πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα, με αφορμή τη συζήτηση της νέας συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με μια αρκετά μαζική παρουσία και παλμό, σπουδαστές και οργανώσεις από διάφορες συνοικίες της Αττικής, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία πολλών κλάδων με τα πανό τους.Μ. Κιάου

Σχετικές ειδήσεις