ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά - Αργολίδα: Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Ασίνη και Λευκάκια (photos)

Πυρκαγιά - Αργολίδα: Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Ασίνη και Λευκάκια (photos)

Μάχη έδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας (20/7) πυροσβέστες και πολίτες των δύο περιοχών προκειμένου να μην τυλίξουν οι φλόγες τα σπίτια καθώς οι πυρκαγιές έκαιγαν σε κατοικημένες περιοχές.

Οι δύο φωτιές, που ξέσπασαν με διαφορά περίπου μισής ώρας σε Ασίνη και Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, τέθηκαν υπό έλεγχο μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όσων συμμετείχαν από εδάφους στην κατάσβεσή τους αλλά και χάρη στην καθοριστική συμβολή των εναέριων μέσων που συμμετείχαν σε αυτή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αξίζουν συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις για τις προσπάθειές τους καθώς προστάτεψαν περιουσίες και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ τόνισε ότι πολλοί από αυτούς έχουν μέρες να πάνε στα σπίτια τους εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Πελοπόννησο.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε αυλές σπιτιών, αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια κι ελέγχθηκε γρήγορα από την άμεση επέμβαση των δυνάμεων κατάσβεσης.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Σχετικές ειδήσεις