ΕΛΛΑΔΑ

Αναρτώνται σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες

Αναρτώνται σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών...

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς σήμερα, εκτός απροόπτου, αναρτώνται στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των γραπτών τους.

Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση ότι οι βαθμολογίες θα γίνουν γνωστές μετά το μεσημέρι! Σύμφωνα με πληροφορίες, ως το βράδυ θα έχουν δοθεί και τα στατιστικά στοιχεία στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, «τρέχει» η προθεσμία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων τα οποία από φέτος υποβάλλονται ηλεκτρονικά, διαδικασία που θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου.

«Βουτιές» στις βάσεις- Ποιες σχολές πέφτουν
«Βουτιά» της τάξεων των 300 έως 1500 μορίων θα σημειώσουν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» περιζήτητες σχολές όπως είναι η Νομική Αθηνών θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 300 μορίων. Οι σχολές Παιδαγωγικής θα σημειώσουν πτώση 700 μορίων ενώ για την εισαγωγή στην Ιατρική απαιτούνται τουλάχιστον 19.100 μόρια.

Ειδικότερα:
1ο επιστημονικό πεδίο: Οι Νομικές, Παιδαγωγικές αλλά και τα τμήματα των Ψυχολογιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν πτώσεις μορίων που δεν θα ξεπερνούν τα 400 μόρια. Οι πτώσεις στα τμήματα της περιφέρειας θα είναι μεγαλύτερη.

2ο επιστημονικό πεδίο: Οι σχολές των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας και της Πληροφορικής στα κεντρικά ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν μια πτώση της τάξεως των 700 μοορίων. Στα περιφερειακά η πτώση θα φτάσει και τα 1.000 μόρια.

3ο επιστημονικό πεδίο: Οι Ιατρικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα κινηθούν ελάχιστα πάνω από τα 19.000 μόρια. Όλες όμως οι ιατρικές σχολές της περιφέρειας που πέρυσι ήταν πάνω από 19.000 μόρια τώρα θα βρεθούν στα 18.900 ή στα 18.550 για την Ιατρική Αλεξανδρούπολης.

4ο επιστημονικό πεδίο: Οι περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα πέσουν μέχρι και 400 μόρια. Οι πτώσεις αυτές θα είναι μεγαλύτερες στα τμήματα της περιφέρειας (θα υπερβαίνουν τα 1.000 μόρια). Τα πολυάριθμα χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ του πεδίου θα κινηθούν λίγο πάνω από τα 8.000 μόρια.

5ο επιστημονικό πεδίο: Οι Οικονομικές σχολές θα έχουν πτώσεις και στο κέντρο και στην περιφέρεια οι οποίες θα είναι σημαντικές και θα υπερβαίνουν τα 1.000 μόρια σε πολλά περιφερειακά τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικής Επιστήμης και Λογιστική.