Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο (photos)

Ξανθίππη Γιαννάκου

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι πυροσβέστες στη Ρόδο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης (23/7) σε δασική περιοχή στα κεντρικά του νησιού.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος κάλεσε όσους πολίτες διαθέτουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ, να σπεύσουν και να συνδράμουν τις δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι φλόγες έχουν ξεφύγει από το χωριό Λάερμα και κατευθύνονται στην αγροτική περιοχή του χωριού των Απολλώνων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές, η Πυροσβεστική, ο Στρατός και από αέρος τρία ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο, ενώ αναμένεται ακόμη ένα.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζονται να μεταβούν στο νησί για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, 40 πυροσβέστες με C130 που θα απογειωθεί σύντομα από τη Θεσσαλονίκη.

Δραματική είναι και η περιγραφή που κάνει ο δήμαρχος, καθώς υπάρχουν εστίες σε πολλά σημεία, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης και εμπνέει ανησυχία.

Ειδικότερα αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από αγροτικές εκτάσεις, κοντά στο χωριό των Απολλώνων, και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να μην μπει στα χωράφια.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved