ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία χασίς στο Λεντίνι Ακαρνανίας - Σύλληψη 27χρονου

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία χασίς στο Λεντίνι Ακαρνανίας - Σύλληψη 27χρονου

Εντοπίστηκε κι εκριζώθηκε μεγάλη φυτεία χασίς και συνελήφθη στο Λεντίνι Αιτωλοακαρνανίας ο 27χρονος καλλιεργητής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε από τη δίωξη ναρκωτικών Αγρινίου αστυνομική επιχείρηση σε δασική και παραλίμνια περιοχή στο Λεντίνι Ακαρνανίας.

Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν σχετικά με την καλλιέργεια της φυτείας, κατάφεραν με τη συνδρομή αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων και της Ο.Π.Κ.Ε. να εντοπίσουν την ακριβή θέση της φυτείας, όπου κατάσχεσαν και εκρίζωσαν πεντακόσια πενήντα τρία δενδρύλλια χασίς σε πλήρη ανάπτυξη έως 4,5 μέτρα ύψος που καλλιεργούσε ο 27χρονος. Ο 27χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς στον περιμετρικό χώρο της φυτείας, τη στιγμή που πήγαινε σε αυτή προκειμένου να την περιποιηθεί.

Κατά την σύλληψη οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του και κατάσχεσαν τρία κιλά και 635 γραμμάρια λίπασμα, δύο δοχεία που περιείχαν τέσσερα λίτρα βενζίνης, δύο μπαταρίες κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο της φυτείας σε δύσβατη δασική περιοχή, κοντά σε λίμνη, με αποτέλεσμα να μην είναι περιμετρικά ορατή ενώ η πρόσβαση σε αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Επίσης, για την καλλιέργεια της φυτείας χρησιμοποιούσε τεχνητό λίπασμα και πότιζε τα δενδρύλλια με αυτόματο σύστημα ποτίσματος που είχε συνδέσει σε μηχανή ποτίσματος που τροφοδοτούνταν με νερό από τη λίμνη.

Επιπλέον, είχε εγκαταστήσει στο χώρο της φυτείας πρόχειρο κατάλυμα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και μια πλαστική βάρκα, που του επέτρεπαν ολιγοήμερη παραμονή στο χώρο της φυτείας αλλά και τη διαφυγή του μέσω της λίμνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Αγρινίου.

Ρoή Ειδήσεων