ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Συνελήφθη «ποντικός» που «ξάφριζε» τουρίστες

Ιεράπετρα: Συνελήφθη «ποντικός» που «ξάφριζε» τουρίστες

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και αυτό το κατάλαβε από πρώτο χέρι ένας Ρουμάνος, ο οποίος «χτυπούσε» σε ξενοδοχεία της Ιεράπετρας κλέβοντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα τουριστών.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πρόκειται για έναν 26χρονο, ο οποίος από τις 9 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου είχε «ανοίξει» συνολικά 10 δωμάτια ξενοδοχείων στην Ιεράπετρα και είχε κλέψει χρήματα και αντικείμενα από τουρίστες, συνολικής αξίας 11.000 ευρώ.

Όλα ήρθαν στο φως όταν το απόγευμα της Παρασκευής ένας 65χρονος Γερμανός τουρίστας κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας ότι άγνωστοι μπήκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε και του έκλεψαν διάφορα αντικείμενα.

Αμέσως ξεκίνησε η έρευνα των αστυνομικών οι οποίοι δεν άργησαν να βρουν τον δράστη.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε άμεσα από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητό του σε δρόμο της Ιερέπατρας.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 09.07.2015 έως και 13.08.2015, είχε προβεί στη διάπραξη ακόμη εννέα κλοπών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, κοσμήματα κ.α.) τα οποία είχε αφαιρέσει ο 26χρονος, από δωμάτια ξενοδοχείων.

Η συνολική χρηματική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 11.000 ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 26χρονου και σε άλλες πράξεις.