ΕΛΛΑΔΑ

Κανένα έκτακτο μέτρο στον Έβρο δηλώνει στο Newsbomb η κυβέρνηση

Κανένα έκτακτο μέτρο στον Έβρο δηλώνει στο Newsbomb η κυβέρνηση

Τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται κανονικά από τον Στρατό και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, αφού δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της ροής προσφύγων από το σημείο. Με αυτή τη φράση η υπηρεσιακή κυβέρνηση απαντά στα δημοσιεύματα που επαναφέρουν το θέμα του Φράχτη στον Έβρο -ο οποίος σε κάποια σημεία του έχει καταρρεύσει- ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για παράνομες διελεύσεις στο εσωτερικό της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΡΟΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

της Σοφίας Βεργοπούλου

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέρουν ότι η καταγραφή όσων διέρχονται τα σύνορα μέσω Έβρου δεν έχει παρουσιάσει αύξηση και πως όσοι εισέρχονται στη χώρα μας καταγράφονται κανονικά, όπως πάντα. Το υπουργείο έχει γνώση όσων γίνονται στην Τουρκία και στην Ανδριανούπολη αλλά διαβεβαιώνει πως τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται ήδη επαρκώς.

Εν τω μεταξύ στην Τουρκία, χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στο σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη προσπαθώντας να φθάσουν στην Ανδριανούπολη. Μέχρι στιγμής οι τουρκικές Αρχές δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να τους κλείνουν το δρόμο.
Οι πρόσφυγες ζητούν να τους αφήσουν να ταξιδέψουν μέχρι την Ανδριανούπολη και μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε έως εκεί περπατώντας.

Οι πρόσφυγες αλλάζουν διαδρομή

Η διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες που επιθυμούν να φθάσουν σε χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στη Γερμανία άλλαξε, επειδή από χθες η Ουγγαρία έθεσε σε ισχύ αυστηρά μέτρα ελέγχου των συνόρων και έκλεισε τις συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να μείνουν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη.

Η ουγγρική κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα αρχίσει προετοιμασίες για την επέκταση του φράχτη που κατασκεύασε στα σύνορα με τη Σερβία και ανατολικά προς τη Ρουμανία, σε περίπτωση που οι πρόσφυγες επιλέξουν άλλη διαδρομή για να εισέλθουν στην επικράτειά της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπλιτς του Βελιγραδίου και τον ραδιοφωνικό σταθμό B92, οι οδηγοί των λεωφορείων που παραλαμβάνουν πρόσφυγες από την πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας έχουν λάβει οδηγίες να μην σταματούν παρά μόνον όταν φθάνουν στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας, δηλαδή στην πόλη Σιντ.

Εν τω μεταξύ, στη συνοριακή διάβαση Χόργκος προς την Ουγγαρία παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, περιμένοντας να τους επιτρέψουν την είσοδο οι ουγγρικές συνοριακές αρχές. Οι μετανάστες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος.

Σχετικές ειδήσεις