ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Μεγάλες ζημιές σε δίκτυα υποδομών και στον ΧΥΤΑ από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Αχαΐα: Μεγάλες ζημιές σε δίκτυα υποδομών και στον ΧΥΤΑ από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα υποδομών του δήμου Δυτικής Αχαΐας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Πέμπτη (22/10/2015) την περιοχή.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, «ο δήμος πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να υπάρξει οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, διότι με τους δικούς μας πόρους, δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές». Μάλιστα όπως πρόσθεσε, «αν δεν γίνουν τα έργα αποκατάστασης, τότε θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω».

Σχετικά με τις ζημιές, ο Χρήστος Νικολάου ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι αυτή την στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων. Ειδικότερα, όπως τόνισε, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν, τόσο στον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, όσο και μέσα στον ΧΥΤΑ, σταμάτησε η μεταφορά των απορριμμάτων. Ως εκ τούτου δεν γίνεται αποκομιδή από τις περιοχές που εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ, δηλαδή από τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, αλλά και από τρεις δημοτικές ενότητες της Πάτρας, και συγκεκριμένα την Μεσσάτιδα, την Παραλία και τα Βραχνέικα.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λόγω των πλημμυρών έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αγροτικό οδικό δίκτυο και όπως είπε χαρακτηριστικά, χωράφια και δρόμοι έχουν γίνει μια λίμνη.

Ακόμη έχουν καταγραφεί ζημιές στα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων, αφού δεν άντεξαν την πίεση που προκλήθηκε από τον όγκο των νερού, όπως επίσης και σε αντλιοστάσια.

Σχετικά με τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ο Χρήστος Νικολάου είπε ότι έχει ξεκινήσει μία πρώτη καταγραφή, που θα δείξει και το μέγεθος των καταστροφών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μία δεύτερη πιο εξειδικευμένη.

Όσον αφορά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, ο δήμαρχος είπε πως ναι μεν υπάρχουν ζημιές, αλλά κανείς δεν χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι του.

Σχετικές ειδήσεις