ΕΛΛΑΔΑ

Ψαράδες έσωσαν δεκάδες ναυαγούς μετανάστες - Μεταξύ τους έγκυες και μικρά παιδιά

Ψαράδες έσωσαν δεκάδες ναυαγούς μετανάστες - Μεταξύ τους έγκυες και μικρά παιδιά

Ναυαγοί από το Αφγανιστάν διασώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής (25/10) από ψαράδες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Λιμενικού Σώματος για βοήθεια.

Ναυαγοί εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα χθες το απόγευμα, στο ακατοίκητο νησιί Παναγιά, ανατολικά της Λέσβου και ανοικτά του Μανταμάδου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης επτά μποφόρ, γεγονός που δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες σκαφών να φτάσουν στο μικρονήσι αλλά ο καπετάνιος του ξύλινου αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης», γνωρίζοντας ότι οι μετανάστες θα βρίσκονταν σε ιδιαίτερα δυσχερή σχέση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όταν θα έπεφτε ο ήλιος, αποφάσισε να πλησιάσει και να βοηθήσει στη διάσωσή τους.

Με μια ξύλινη βάρκα του αλιευτικού σκάφους που έριξαν στο νερό, το πλήρωμα του σκάφος άρχισε να μεταφέρει σιγά σιγά, πρώτα τα παιδιά και τις γυναίκες και μετά τους άνδρες, στο αλιευτικό.

«Τρεις τρεις ή τέσσερις τέσσερις τους ανεβάσαμε όλους στο καΐκι. Μας βοήθησε ο Θεός και τα καταφέραμε. Το σκάφος κινδύνεψε κι η βάρκα κυριολεκτικά έσπασε» περιέγραψε ο κυβερνήτης του αλιευτικού μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου κατέπλευσε με το σκάφος του χθες το βράδυ για να αποβιβάσει τους διασωθέντες.

Συνολικά διασώθηκαν 41 άνθρωποι, 28 άνδρες, επτά γυναίκες από τις οποίες οι δυο σε εγκυμοσύνη και έξι μικρά παιδιά, όλοι ναυαγοί μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Σχετικές ειδήσεις