ΕΛΛΑΔΑ

Το Αιγαίο «καταπίνει» παιδιά και... πολιτικές!

Το Αιγαίο «καταπίνει» παιδιά και... πολιτικές!

Την ώρα που κάποιοι ηγέτες της ΕΕ παζαρεύουν την... ανταλλαγή συνόρων με ευρώ, ο βυθός του Αιγαίου «καταπίνει» μάνες με παιδιά, νέους και ηλικιωμένους. Στο Αιγαίο γίνεται πόλεμος! Το έχουν καταλάβει; Δισεκατομμύρια ευρώ - στοίχισαν σε κόστος - αποτυχημένες πολιτικές αποφάσεις και δήθεν δράσεις για να βγαίνουν σήμερα και να εκφράζουν την θλίψη τους στην γενοκτονία που συντελείται! Ποιος τους νομιμοποιεί να παίζουν «θέατρο» στην τραγωδία; Κι εν τέλει, πόσο κοστίζει γι' αυτούς η ανθρώπινη ζωή;

Της Γεωργίας Λινάρδου

Ο απολογισμός θα ήταν απολογισμός αν μετά από την «αρχή» ακολουθούσε το «τέλος». Αρα, δεν είναι απολογισμός. Μία καταγραφή που αλλάζει και ανατρέπεται στο λεπτό. Δυστυχώς...

Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου κατεγράφησαν 305.000 μετανάστες και πρόσφυγες την ώρα που οι κάτοικοι του νησιού δεν ξεπερνούν τους 90.000!!!

Ειδικά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έφτασαν 117.039 άνθρωποι στο νησί. Και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο οι αφίξεις γιγαντώθηκαν φτάνοντας ξεπερνώντας τις 5.000!

Πηγή φωτό: lesvosnews.gr

μυτιληνη1

Στα μάτια περισσεύουν βλέμματα απόγνωσης απ' όσους σώθηκαν και στις ψυχές όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους - τα παιδιά τους - μυρίζει... θάνατος.

Από το τελευταίο ναυάγιο με το ξύλινο σαπιοκάραβο την Τετάρτη (28/10/2015), σώθηκαν 242 άνθρωποι. Χάθηκαν-αγνοούνται τουλάχιστον 33 άτομα (σύμφωνα με εκτιμήσεις).

Τις επόμενες ώρες εντοπίστηκαν 17 θύματα σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι, ανάμεσά τους 11 παιδιά!!! Μετά ακολούθησαν κι άλλα ναυάγια. Κι άλλοι άνθρωποι κι άλλα παιδιά στη θάλασσα...

Αριθμητική του θανάτου

Από το πρωϊ της Τρίτης (27/10/2015) έως και το πρωϊ της Πέμπτης (29/10/2015) στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω, διασώθηκαν 925 πρόσφυγες! Διασώθηκαν και άλλοι. Πολλές δεκάδες ανθρώπων. Κι άλλοι χάθηκαν...

Επιστρατεύουν πια και σαπιοκάϊκα από τα διαλυτήρια στα τουρκικά παράλια!!!

Τελειωμένα πλοιάρια που έχουν μεταφερθεί σε διαλυτήρια των τουρκικών ακτών «ξαναζωντανεύουν» όπως- όπως για να μεταφέρουν ανθρώπους απέναντι. Το «εισητήριο» κοστίζει 1500 ευρώ το «κεφάλι».

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Στο πλαίσιο των συγκλονιστικών μεταδόσεων των τελευταίων ημερών, οι δημοσιογράφοι του lesvosnews.gr περιγράφουν για το ξύλινο σκάφος που βούλιαξε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου: «Διασταυρωμένες τώρα μαρτυρίες ναυαγών αναφέρουν ότι το ξύλινο σκάφος ξεκίνησε από την περιοχή της αρχαίας Άσσου περίπου στις τρεις το μεσημέρι. Οι επιβαίνοντες είχαν μεταφερθεί εκεί με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Έμειναν δε ένα βράδυ στο δάσος κοντά σε χωριό με το όνομα Μπαντεμλί. Για τη μεταφορά είχαν πληρώσει έως και 1.500 ευρώ ο καθένας. Στην ακτή, όμως, διαπίστωσαν ότι η μεταφορά δε θα γινόταν κατά ομάδες 50 ατόμων, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά με ένα ξύλινο μεγάλο σκάφος με δυο μάλιστα καταστρώματα. Στις διαμαρτυρίες που υπήρξαν, οι παρόντες στην επιβίβαση Τούρκοι δουλέμποροι απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και απειλές οπότε και πραγματοποιήθηκε η επιβίβαση και ο απόπλους. Μέχρι και τα όρια των Ελληνικών και Τουρκικών χωρικών υδάτων στο σκάφος επέβαιναν τούρκοι οι οποίοι και το εγκατέλειψαν επιβιβαζόμενοι σε άλλο σκάφος μικρότερο το οποίο και ακολουθούσε αναθέτοντας τον έλεγχο του σε κάποιους μετανάστες που προφανώς δεν ήξεραν να το οδηγήσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες πάντα διασωθέντων το σκάφος "διαλύθηκε" κάποια στιγμή στη διάρκεια του ταξιδιού χτυπημένο από δυνατά κύματα στην περιοχή. Όπως έλεγε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος προφανώς προέρχεται από πλοίο που είχε πάει στην Τουρκία προκειμένου να διαλυθεί. Μάλλον στην περιοχή του Αλή Αγά απέναντι από τη Μυτιλήνη όπου λειτουργούν διαλυτήρια πλοίων».

Και νωρίτερα...

Στις 15 Οκτωβρίου ένας δύτης του λιμενικού κρατάει από τα πόδια κι από τη μία του πλευρά, ένα άνευρο πορτοκαλί σωσίβιο που σκεπάζει το μισό κορμί ενός εξάχρονου κοριτσιού.

Στην ακτή ένας άντρας και μια γυναίκα ετοιμάζουν το μαύρο σάκο του θανάτου.

Αυτό το μικρό θα ταφεί κάπου - οπουδήποτε - σκεπασμένο με ένα λευκό σεντόνι. Κι αυτό το λευκό σεντόνι θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη κατάρα που κυνηγά την Ευρώπη και τους ηγέτες των χωρών που λένε σε όλα «Ναι». Που εκφράζουν ανέδοξα τη θλίψη τους, ενώ κατέχουν θέσεις που μπορούν να κάνουν κάτι.

Που μπορούν να υψώσουν το ανάστημά τους σε αυτήν τη μαζική δολοφονία που βρίσκεται σε εξέλιξη!!!

Και νωρίτερα...

Και νωρίτερα...

Πού η αρχή και πού το τέλος με την υποκρισία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; (Πηγή φωτό: lesvosnews.gr)

μυτιληνη2

Και σε ό,τι αφορά στους συνένοχους, τι γίνεται; Είμαστε ένας από τους Λαούς της Ευρώπης;

Ναι...

Τι κάνουμε;

Σχετικές ειδήσεις