ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα - Επεισόδια στο Σύνταγμα (photos-video)

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα - Επεισόδια στο Σύνταγμα (photos-video)

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ,ηΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η εξωκοινοβουλευτική αριστεράστο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της σημερινής γενικής 24ωρης απεργίας.Περισσότεροι από 25.000 οι διαδηλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης, Γιώργος Διαμαντάκης

Πολεμικό σκηνικό το μεσημέρι της Πέμπτης (12/11) στο Σύνταγμα, με ομάδα αντιεξουσιαστών να πετούν πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς κι εκείνοι να απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.

twitter4

(Πηγή φωτογραφίας: Makis Sinodinos‏@MakisSinodinos- Twitter)

twitter3

(Πηγή φωτογραφίας: Alexia L.‏@AlexiaGH20- Twitter)

twitter2

(Πηγή φωτογραφίας: Hara Vitzilaiou - Facebook)

Λίγο νωρίτερα, άλλες ομάδες πέταξαν βόμβες μολότοφ κοντά στο υπουργείο Οικονομικών, προξένησαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και σε φανάρια στη Σταδίου και άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές κατευθύνονται προς τα Προπύλαια.

Νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή βρέθηκαν οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μετά την πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος.

poreia24.1

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δύο ομοσπονδιών, οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τις 5.000.

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν και περίπου 6.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Μουσείο μετά το κάλεσμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Μεταξύ τους βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τους Δημήτρη Στρατούλη, Ραχήλ Μακρή, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστα Ήσυχο και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

poreia36.1

Λίγη ώρα πριν, είχε ολοκληρωθεί η πορεία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή, με τη συγκέντρωση περίπου 15.000 ατόμων να διαλύεται χωρίς προβλήματα.

poreia1.1
poreia8.1
poreia2.1
poreia26.1

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Αθηνάς αλλά και οι δρόμοι περιμετρικά της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στις γύρω περιοχές.

Συγκεκριμένα, κλειστοί όπως ενημερώνει η Αστυνομία οι εξής δρόμοι:

Πατησίων από Ιουλιανού έως Ομόνοια

Κάθοδος Κηφισίας από Χίλτον έως Σύνταγμα

Άνοδος Συγγρού από Αθ. Διάκου

Βασιλίσσης Αμαλίας από Βασιλίσσης Όλγας

Πειραιώς από Κολωνού

και Ιπποκράτους από Αλεξάνδρας

poreia6.1
poreia19.1

Από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «από σήμερα μπορεί να γίνει ένα νέο πιο δυναμικό ξεκίνημα με κλιμάκωση της λαϊκής πάλης».

koutsoumbas

Σημειώνεται ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;», υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή κινητοποίηση.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ - μεταξύ άλλων - αναφέρεται: «Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων».

Στην απεργία συμμετέχουν:

  • το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ),
  • οι εργαζόμενοι στα υπουργεία,
  • τις εφορίες,
  • τα ασφαλιστικά ταμεία,
  • τους δήμους,
  • τις πολεοδομίες,
  • οι εργαζόμενοι στις τράπεζες,
  • οι καθηγητές και οι δάσκαλοι,
  • οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΜΜ

Σχετικές ειδήσεις