ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Πολυτεχνείο: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται εντός της ημέρας τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν, χθες Τρίτη 17 Νοεμβρίου, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από τους συλληφθέντες, τα έξι άτομα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ, στην περιοχή των Εξαρχείων και τα άλλα δύο για φωτοβολίδες που είχαν στην κατοχή τους, πριν από την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις 20:00 όταν και ολοκληρώθηκε η πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων και επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη.

Τα επεισόδια διήρκησαν για τουλάχιστον δύο ώρες με συνεχείς ρίψεις μολότοφ, πετρών και ξύλων από την μεριά των κουκουλοφόρων προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκταση σημειώθηκαν στην Πάτρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας γιατ ην μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, προκάλεσε φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε φωτεινούς σηματοδότες και άναψαν φωτιές επί της οδού Κορίνθου, λίγο πριν από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

Αμέσως, μετά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και φθάνοντας στην πλατεία Πυροσβεστείου διαλύθηκαν.

Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν την δική τους πορεία στο κέντρο της πόλης για την σημερινή επέτειο, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.



Σχετικές ειδήσεις