ΕΛΛΑΔΑ

Σε νέο απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου - Συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ

Σε νέο απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου - Συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ

Τρεις εβδομάδες μετά τημεγάλη γενική απεργία της 12η Νοεμβρίου, τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με μια ακόμα πανελλαδική, 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου, με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν γενική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού αλλά και αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό και τις σαρωτικές αλλαγές που αυτό φέρνει.

Παράλληλα, την ημέρα της απεργίας η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί όσο και στην περιφέρεια και συγκεριμένα στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.

Κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει την ίδια ημέρα και το ΠΑΜΕ.

«Είναι το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Και συμπληρώνει ότι «ο πολύμορφος αυτός αγώνας θα κλιμακωθεί με στόχο να ανατραπεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

Στη σχετική της ανακοίνωση η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας αναφέρει ότι «μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν».

Στο πλαίσιο αυτό η αρμόδια Επιτροπή της Συνομοσπονδίας «μετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων», αποφάσισε την προκήρυξη νέας γενικής απεργίας.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό:

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης. Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.

Καμιά συναίνεση στη σφαγή. Ξεσηκωμός τώρα για: Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.»

Σχετικές ειδήσεις